In ons centrum kun je ook terecht voor medische echo’s waarbij het doel van de echo is om bepaalde informatie te achterhalen over bijvoorbeeld de groei van jullie kindje of de ligging.

Ben je verwezen door je verloskundige voor een medische echo naar elders, maar wil je graag deze echo in ons centrum laten uitvoeren dan is dat mogelijk. Neem dan contact op met onze assistente 0224-215795 zij is iedere werkdag bereikbaar van 9.00-12.00 uur. Je kunt ook het contact formulier invullen.

Het is  belangrijk dat je een verwijsbrief hebt gekregen van je verloskundige of huisarts zodat we op de hoogte zijn van relevante medische gegevens en het doel van de echo. Wil je zonder verwijsbrief een medische echo bij ons laten maken informeer dan naar de mogelijkheden.

Voor het uitvoeren van het Structureel Echoscopisch Onderzoek (SEO of 20 weken echo) hebben wij een ondertekend toestemmingsformulier nodig. Op dit formulier staan je medische gegevens en familiaire voorgeschiedenis en geef je aan dat je goed geïnformeerd bent over het onderzoek.

In Echo Centrum Noord-Holland Noord worden de medische echo’s gemaakt door gediplomeerde echoscopistes. Dit betekent dat zij zeer ervaren zijn in het maken van echo’s en een scherp oog hebben voor het vinden van afwijkingen.